شولی یزدی
شولی یزدی
استان یزد تنوع غذایی بالایی با توجه به اقلیم و آب و هوایش دارد که آش ها، از جملهی این غذاهای مقوی و لذیذ به شمار میآیند. انواع آش ها عبارتند از: آش شولی یزدی ،آش گندم (حلیم)، آش ماش، آش شلغم، آش کلم، آش سمبوسک، آش عدس، آش کدو، آش آلو، آش آبغوره، آش انار، آش سبزی ...
خواص بی نظیر شولی یزدی
• این آش به علت داشتن ویتامینهای A ، E ، C ، لوتئین و زآگزانتین خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.
• با وجود آهن، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، اسید فولیک، ویتامینهای B و K تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد و نقش مؤثری در درمان کم خونی کودکان و تقویت رشد آنها دارد.
• شولی به علت وجود بتالین به کاهش علائم گواتر کمک و کمکاری تیروئید را هم درمان میکند.
• شولی تأثیری چشمگیر در سلامتی سیستم قلبی و عروقی بدن دارد.
• این آش به علت داشتن فیبر فراوان به بهبود عملکرد رودهها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست کمک میکند.
• شولی قند، فشار و چربی خون را کنترل میکند.
• این آش نقشی مؤثری در تقویت حافظه و استخوانها، رفع درد و ورم معده، درمان و بهبود کبد چرب، سرماخوردگی، شادابی و طراوت پوست و مو، افزایش اشتها و سوخت و ساز بدن دارد.
• شولی با وجود مایعات زیاد، آب مورد نیاز بدن را تامین می کند که از جمله راهکارهای مقابله با یبوست است و به همین دلیل افراد نباید نگران زیادهروی در مصرف آن باشند.