فالوده یزد
فالوده یزدی
فالوده یزدی؛ یکی از خوراکی های تابستانه یزدی هاست.کمتر کسی را می توان پیدا کرد که در تابستان آن را مصرف نکرده باشد.
یکی از خوراکی هایی که یزدی ها در فصل گرما به آن متوسل شده و سعی می کنند با خوردن آن خنک شوند فالوده است. این ماده غذایی خوش مزه همواره بخشی از علایق مردم این شهر و همچنین مسافران و توریستها بوده است. البته فالوده تنها مخصوص یزد نیست بلکه انواع لذیذ و گوناگون آن در شهرها و حتی کشورهای دیگر نیز می توان یافت. اما فالوده شیرازی و یزدی معروفیت خاصی دارند. فالوده یزدی بنا به اذعان فعالین این حوزه از قدمت چند صد ساله برخوردار است و در گذر زمان به دلیل خوش طعمی و خاصیت از بین برندگی گرما همواره مورد استقبال مردم و گردشگران بوده است.
فالوده در گذشته، دسری بود که از پختن پودر بادام و شکر تهیه میشد، اما بعد، تبدیل به دسری خنک و خوشمزه و در عین حال با قیمتی بسیار ارزان شد. فالوده اولین بار در یکی از روستاهای شهرستان تفت به نام طزرجان تهیه شد.
در قدیم، زمانی که میوه کمیاب بود یا قشر فقیر جامعه وسعشان به خرید میوه نمیرسید، فالوده جایگزین مناسب و ارزانی به شمار میرفت و تعداد مغازههای فالودهفروشی بسیار بیشتر از امروز بود و حتی تمام مغازههای لبنیاتی و بستنیفروشیها نیز فالوده و ماقوت برای فروش داشتند و در هر کوچه و محله میشد، آن را به راحتی خریداری کرد.
Faludeh Yazdi
Faludeh Yazdi is one of the summer foods of Yazidis. Few people can be found who have not consumed it in summer
One of the foods that Yazidis resort to in the hot season and try to cool down by eating it is Faluda. This delicious food has always been a part of the interests of the people of this city, as well as travelers and tourists. Of course, Faludeh is not only for Yazd, but its delicious and various types can be found in cities and even other countries. But Faludeh Shirazi and Yazdi are especially famous. According to the activists of this field, Faludeh Yazdi is several hundred years old and has always been welcomed by the people and tourists over time due to its good taste and heat loss properties.
In the past, faluda was a dessert made from cooking almond powder and sugar, but later, it became a cool and delicious dessert and at the same time very cheap. Faludeh was first prepared in one of the villages of Taft city called Tazarjan.
In the old days, when the fruit was scarce or the poor could not afford to buy fruit, faluda was a good alternative, and the number of faluda shops was much higher than it is today, and even all dairy and ice cream shops sold faluda and rubies for sale. It could be easily bought in any alley or neighborhood.