غذای سنتی شهر یزد
غذای سنتی یزد
خورش قیمه خورشی بسیار خوشمزه و معروف است اما در یزد به شیوه ای متفاوت طبخ میشود و البته مزه آن به خوشمزگی قیمه اصیل و حتی به قول یزدی ها بهتر هم هست!
طرز تهیه قیمه یزدی
1. نخود را از 24 ساعت قبل در مقداری آب خیس کرده (در مدت زمان خیساندن، دو تا سه بار آب آن را عوض کنید)، سپس هنگام پخت در آبکش بریزید و آن را دو لپه کنید؛
2. با چنگال چندین سوراخ روی لیموعمانی ها ایجاد کرده، به همراه دو پیمانه آب روی حرارت قرار دهید تا به مدت 15 دقیقه بجوشد، سپس آن را از روی حرارت بردارید و بگذارید در همان آب به مدت دو ساعت بماند تا خیس بخورد. سپس هنگام مصرف، از آب خارج کنید؛
3. در قابلمه ای مناسب، پیاز را در روغن تفت دهید تا نرم و شفاف شود؛
4. گوشت را به پیاز اضافه کرده، تفت دهید تا آب آن کشیده شود، سپس زردچوبه را به آن بیفزایید و کمی تفت دهید؛
5. نخود را به همراه پنج پیمانه آب به گوشت اضافه کرده، حرارت را زیاد کنید. زمانی که جوش آمد، حرارت را ملایم کنید و درِ ظرف را بگذارید تا گوشت و نخود پخته شوند؛
6. در نیم ساعت آخر پخت، زعفران و لیموعمانی را به خورش بیفزایید. سپس نمک، فلفل و چوب دارچین را اضافه کنید و بگذارید خورش بپزد و کاملاً جا بیفتد؛
7. پس از جا افتادن، چوب دارچین را از آن خارج کرده، خورش را در ظرف مورد نظر بریزید و به همراه چلو سرو کنید.
سلام وقتتون بخیر
می خواستم بپرسم با وبلاگ من تبادل لینک می کنید؟؟